Fågelskydd

Har du problem med fåglar? Skydda din egendom med fågelskydd i form av fågelpiggar eller nät. Fastigheter och lokaler mår bra av att säkras mot fåglar, då exempelvis skyltar, stuprör, hängrännor, ventilation och skorstenar smutsas ner och täpps igen av spillning och bomaterial.


Spillningen fräter på tak och fasader, vilket kan leda till fuktproblem. Byggnader som blir nedsmutsat av fågelspillning ser oattraktiva ut och för restauranger och caféer kan fåglarnas närvaro innebära att gästerna går till en renare anrättning.


Fågelskydd, fågelavvisning eller fågelsäkring kan genomföras på olika sätt och vi presenterar här ett urval av vårt sortiment av fågelpiggar (pinpoint och prospike), fågelskyddsnät och andra lösningar som hjälper till att lösa ditt fågelproblem.


Fågelnät eller nätsystem som fågelskydd - Vill man skydda en area är det mest effektiva fågelskyddet att montera ett nät över ytan man vill skydda. Detta gäller alla ytor, exempelvis fasader, balkonger, ljusinsläpp mm.


Näten kan fås i olika stora maskstorlekar beroende på vilken typ av fågel man vill skydda sig emot.


Spike System eller fågelpiggar som fågelskydd installeras på ytor som ska skyddas mot att fåglar sätter sig eller övernattar, till exempel ovan avsatser, skyltar, balkar och rör. Systemet är mycket effektivt mot mås, duva och kråkfåglar medan nät är mer lämpligt mot småfåglar. Systemet är diskret och svår att upptäcka från marken. Fågelpiggarna består av en plastbas med utåtspretande metallspröt av rostfritt stål och är utformat så att det inte ska skada fåglarna.